Freelance
19 augustus 2021 Door Anne West 0

Freelance opdrachten: Met vrijheid aan de slag

Als freelancer ben je voortdurend op zoek naar freelance opdrachten. Deze opdrachten worden steeds populairder bij zowel jou als ondernemer als bij de bedrijven die de opdrachten aanbieden. Hiermee kunnen namelijk werkzaamheden opgevangen worden die vaak van tijdelijke aard zijn. Het is dan wel belangrijk dat je gaat kijken welke opdrachten er beschikbaar zijn. Hiervoor kun je onder andere gaan kijken bij Headfirst. Binnen de vacaturebank kun je een groot aantal kanten op. Maar wat is dan de beste manier om aan een opdracht te komen? 

Freelance opdrachten gaan selecteren 

Voordat je de juiste freelance opdrachten gevonden hebt, moet je hierop gaan selecteren in de vacaturebank. Hiervoor kijk je naar de opdrachten die tijdelijk worden aangeboden. Hierdoor hoef je niet door alle fulltime opdrachten heen te scrollen en ben je sneller bij de opdrachten die bij je passen. Vergeet dan ook niet om te kijken binnen een bepaald vakgebied. Je hebt jouw eigen specialisme en hier wil je graag meer mee aan de slag gaan. Door hier een duidelijke selectie in te maken, maak je het voor jezelf nog eenvoudiger om jouw kwaliteiten aan te kunnen merken. 

De vacatures goed bekijken 

Ondanks dat er veel freelance opdrachten binnen jouw vakgebied te vinden zijn, is het wel belangrijk dat een vacature goed bij jou past. Je kunt daarom niet zomaar op iedere vacature gaan reageren. Je zult tijd moeten nemen om verschillende vacatures naast elkaar te leggen en kritisch moeten kijken. Als er bepaalde vaardigheden zijn die jij niet hebt, kan het namelijk zijn dat een andere sollicitant op de klus wordt gezet. Ook kunnen de dagen dat jij beschikbaar bent niet overeenkomen met wat het bedrijf wilt. Zorg daarom dat dit allemaal helder wordt voor de sollicitatie.

Lees tip:  Wat heb je allemaal nodig als startende ondernemer?

Opvallen tussen de sollicitanten 

Zodra je freelance opdrachten gevonden hebt die goed bij jou passen, kun je beginnen met solliciteren. Je moet er dan voor gaan zorgen dat jij opvalt tussen de andere freelancers die op de opdrachten reageren. Hiervoor ga je tijd besteden aan jouw motivatiebrief. Verkoop jezelf goed, maar blijf ook dicht bij jezelf. Zo kun je bijvoorbeeld ook aangeven waar je nog extra aandacht aan moet gaan besteden, maar dat je wel gedreven bent om alles onder de knie te krijgen. Jouw bereidheid kan een grote rol gaan spelen in de keuze van het bedrijf voor de nieuwe werknemer. 

Headfirst – Topopdrachten vragen om de beste professionals.

Jouw CV op orde 

Niet alleen jouw motivatiebrief kan doorslaggevend zijn, ook jouw CV speelt een grote rol. Je zult er daarom voor moeten zorgen dat je ook hier aandacht aan gaat besteden. Zo kun je onder andere eerdere freelance opdrachten gaan benoemen. Ook hier kunnen jouw kwaliteiten in een handig overzicht gezet worden, zodat er in een oogopslag gezien kan worden waar jij voor staat. Jouw persoonlijkheid komt hier ook grotendeels in terug en kan uiteindelijk leiden tot nieuwe opdrachten. Door hier zo goed mogelijk mee om te gaan zullen jouw sollicitaties direct veel beter gaan verlopen en heb je nieuwe opdrachten binnen.