Blog

Freelance opdrachten: Zo kun je aan de slag

Ben je op zoek naar goede freelance opdrachten? Dan is het verstandig dat je weet wat je kunt verwachten. Tegenwoordig zijn er namelijk veel opdrachten te vinden waar je als freelancer mee aan de slag kunt gaan. Veel bedrijven bieden deze functies aan om jou verder op weg te kunnen helpen. De meeste opdrachten vind je op de grotere vacaturewebsites. Een van de websites die niet over het hoofd gezien mag worden is Between. Alleen hoe zorg je er nou voor dat je de juiste opdrachten gaat kiezen? Onderstaande informatie legt het voor je uit. 

Freelance opdrachten worden steeds belangrijker 

Freelance opdrachten krijgen een steeds grotere rol in het bedrijfsleven. Bedrijven hebben met enige regelmaat opdrachten waar ze geen geschikte werknemers voor hebben, maar waarvoor ze ook geen nieuwe vaste krachten aan willen nemen. Het kan immers zijn dat een opdracht slechts tijdelijk beschikbaar is. Als freelancer kun je hier goed van profiteren. Zo heb jij een extra opdracht om uit te voeren en kun je extra geld binnen krijgen, terwijl je ook niet gebonden zit aan een vaste werkplek. Jouw vrijheid zal daarbij dus altijd een rol blijven spelen en je hebt een extra inkomen. 

Selecteren op de opdrachten 

Als je de freelance opdrachten wilt gaan vinden, moet je hierop selecteren bij een vacaturewebsite. Hiervoor ga je kijken naar de opdrachten die tijdelijk aangeboden worden. Hiervoor is er altijd een filter te vinden. Je kunt ook via de zoekbalk zoeken naar freelance. Je krijgt dan een handig overzicht van de beschikbare opdrachten en hoeft niet lang meer door de resultaten te scrollen. Ook kun je hierbij aangeven binnen welke sector je een nieuwe opdracht wilt vinden. Zo zorg je ervoor dat je minder tijd kwijt gaat zijn aan de selectie van de vacatures. 

Lees tip:  Hoe richt je een kantoor efficiĆ«nt in?

De vacatures goed bekijken 

Daarna is het van belang dat je gaat kijken welke freelance opdrachten het beste bij je gaan passen. Hier komt de daadwerkelijke vacature bij kijken. Je kunt veel informatie vinden in een vacature. Denk hierbij aan de werkzaamheden die je uit gaat voeren, waar het bedrijf voor staat en welke vaardigheden je moet bezitten om de sollicitatie in te dienen. Uiteraard hoef je niet alle vaardigheden te hebben, zolang je er maar open staat om meer te leren. Het kan daarom dus ook een manier van ontwikkelen zijn. Zorg dat je kritisch naar jezelf blijft kijken tijdens de zoektocht. 

Begin met solliciteren 

Je kunt dan een sollicitatie indienen op de freelance opdrachten. Hiervoor is een motivatiebrief en jouw CV nodig. Besteedt hier altijd voldoende tijd aan. Je wilt immers opvallen tussen de andere sollicitanten. Uiteindelijk zul je te horen krijgen hoe de rest van de procedure gaat verlopen of dat je de opdracht direct in handen krijgt. Blijf altijd alert tijdens het zoeken van de opdrachten bij Between. Je moet er immers voor zorgen dat je als freelancer altijd nieuwe opdrachten binnen blijft halen om jouw inkomsten goed te kunnen houden en geen financiĆ«le problemen te krijgen.    

Over auteur

Part time schrijver / part time business consultant, ik schrijf over alles wat ik leuk vind daar het meeste zakelijk gerelateerd is. Veelal vanuit eigen ervaring maar ook vanuit wat ik on-line tegen kom en mij goede informatie lijkt om verder uit te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: