Blog

Een digitale agenda, doen of niet?

Elke ondernemer heeft hem nodig. Een agenda. Daarbij is het goed om te bedenken wat de voorkeur heeft: een papieren agenda of liever een digitale. In dit artikel lees je over de voor- en nadelen van de digitale agenda.

De voordelen van een digitale agenda

Een agenda zorgt er natuurlijk voor dat er overzicht ontstaat. Overzicht in afspraken met klanten, taken die nog te doen zijn en alle andere aspecten die bij het ondernemen horen. In principe kan alles in de agenda genoteerd worden. Bij een papieren agenda zal je dan waarschijnlijk veel gebruik maken van losse blaadjes, papiertjes, gekriebel wanneer een afspraak vervalt of veranderd. Kortom, het kan onoverzichtelijk worden. En in deze wereld waarin we voornamelijk veel digitaal werken, lijkt een digitale agenda dan ook heel normaal. In zo’n digitale agenda kan je heel eenvoudig een afspraak verwijderen of wijzigen en je kunt alles overzichtelijk kwijt doordat je veelal ook verschillende kleuren voor verschillende taken kunt gebruiken.

Delen

Een ander voordeel van de digitale agenda is dat hij geen ruimte inneemt. Wanneer je de agenda als ondernemer op de laptop of telefoon hebt staan, dan hoef je niet nog een los boek mee te nemen waar al je afspraken in staan. En laten we eerlijk wezen, bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een telefoon op zak met een agenda functie. Bovendien kan je een digitale agenda heel makkelijk delen met collega’s in je team.

Geen aanschaf noodzakelijk

Een digitale agenda kost meestal ook niets. Wanneer je kiest om te ondernemen met een papieren agenda, dan moet er ieder jaar een agenda gekocht worden waardoor je extra uitgaven hebt voor je bedrijf. Bij een digitale agenda heb je dat dus niet. Het bespaart je uitgaven en bovendien kan je in een digitale agenda altijd eenvoudig terugkijken in eerdere jaren, dus je hebt ook geen agenda’s in je archief staan die daar ruimte innemen.

Lees tip:  Nearshore staffing opzetten zonder risico

Nadelen

Een nadeel van de digitale agenda is dat je bij het digitaal werken last kunt krijgen van storingen in bijvoorbeeld je netwerk waardoor je al dan niet tijdelijk niet bij je agenda en documenten kunt komen. Dan is het natuurlijk fijn wanneer je een papieren agenda hebt waar al je afspraken in staan. Ook is het tijdens een telefoontje misschien iets lastiger om als ondernemer in je agenda te kunnen kijken en kan je sneller afgeleid raken wanneer je op de telefoon moet kijken.

Over auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: