Blog

Ontdek de diversiteit van de eilanden tijdens een reis naar de Azoren

watervallen Flores

Het eiland São Miguel met de hoofdstad Ponta Delgada maakt indruk met zanderige baaien aan de zuidkust. In het noorden domineren ruige, steile rotskusten. Het binnenland van het eiland maakt indruk met de kratermeren van Sete Cidades en de bijna 1000 meter hoge vulkaan Agua de Pau, die aanleiding geeft tot warmwaterbronnen in de Furnas-vallei. Fascinerende walvistochten beginnen vanaf het eiland Flores en zijn een onvergetelijke vakantie-ervaring.

Pico

Pico AzorenOp het eiland Pico bevindt zich de gelijknamige vulkanische kegel, die ooit het bizarre lavalandschap van het eiland vormde. De renaissancestad Angra do Heroísmo op het eiland Terceira staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en maakt indruk met aristocratische paleizen in het oude stadscentrum. In het midden van het eiland ligt de vulkanische grot Algar do Carvao. De toegang tot de 100 meter diepe grot midden iergetelijke reis naar de Azoren, doe je er goed aan om te profiteren van de watersporten op Terceira.

Ga op ontdekkingsreis en laat je betoveren door het paradijselijke eiland van de Azoren!

Flores Azoren

Op Flores vind je maandenlang een weelderige, kleurrijke bloemenpracht, die je kunt bewonderen vanaf de talrijke wandelpaden. In het centrum van Faial Island ligt een natuurreservaat rond de kraterrand van Caldeira, waar veel endemische plantensoorten groeien.

Wat maakt de Azoren zo bijzonder?

Over auteur

Op www.vakantie-azoren.nl ontdek je alles over de kleurrijke Portugese archipel: de Azoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *