Blog

Vakantie in Funchal – bezienswaardigheden, strand en natuur

vakantie funchal madeira

Een vakantie in Funchal bied niet alleen ontspanning aan zee, maar ook bloeiende, kleurrijke landschappen en interessante rondleidingen door de stad. Niet alleen Funchal, de hoofdstad van het eiland Madeira, met zijn musea en kabelbaan is de moeite waard, maar ook de vele natuurparken en natuurlijk de pittoreske kustlijn dragen bij aan een perfecte vakantie vol bezienswaardigheden en ontspanning.

Vakantie in Funchal – metropool en zee

Een meerdaagse vakantie biedt de ideale mix van interessante bezienswaardigheden in de kustmetropool en ontspanning op het eiland Madeira. Na een ontspannen aankomst beleef je de volgende ochtend de hoogtepunten van de Portugese hoofdstad. Tijdens een rondleiding maak je dan kennis met de oudste wijk, Alfama. Je kunt er komen via de Avenida da Liberdade. De 1,5 km lange prachtige laan fascineert met oude herenhuizen, chique boetiekjes en groene bomen. De straat is in 1886 aangelegd en ademt nog steeds de charme van vervlogen tijden. Ga verder naar het standbeeld van koning Pedro IV en Praça do Comércio. Lees meer over een vakantie madeira.

Het bekende centrum van Funchal

Het centrale plein van de oude wijk is omgeven door smalle straatjes en wenteltrappen. Kijk uit over de oevers van de rivier de Taag voordat je sightseeingtour door Lissabon naar de Belem-toren gaat. Hier kun je jezelf onderdompelen in vervlogen tijden toen de Portugese ontdekkingsreizigers vanaf deze plek vertrokken. Het eerste wat schepen, die in de stad aankwamen, zagen was het machtige Jerónimos-klooster. Wandel door de indrukwekkende kerk van de camping voordat je het Coach Museum gaat verkennen. ’s Middags kun je bijvoorbeeld de benedenstad verkennen of een ritje maken met de beroemde treinlijn 28. Onderweg dender je net als in voorgaande decennia de pittoreske heuvels op en af.

Centrum funchal Madeira
Centrum Funchal

Bezienswaardigheden in Funchal

De volgende dag heb je genoeg tijd om andere bezienswaardigheden van de stad te ontdekken, voor kinderen is bijvoorbeeld een bezoek aan het oceanarium een ​​aanrader. Gelegen in het Parque das Nações Expo-terrein, is dit het grootste aquarium van heel Europa – mis het niet. Lees meer over Madeira.

Over auteur

Op www.vakantie-azoren.nl ontdek je alles over de kleurrijke Portugese archipel: de Azoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *