Blog

Verschillende effectieve manieren van planningen maken 

Het maken en op orde houden van al je afspraken is voor velen niet het allerleukste om te doen. Het kan helpen om echt op zoek te gaan naar wat het beste werkt voor jou. Er zal vast een manier zijn die je wel fijn vindt om te gebruiken. 4 maanden kalenders zijn bijvoorbeeld erg populair, maar er valt nog genoeg te kiezen. 

Kalenders

Zoals benoemd zijn kalenders ontzettend handig. Door het echt op te schrijven, blijven afspraken vaak ook beter in je hoofd zitten. Als je er niet van houdt om een hoop tegelijk te zien, kun je kiezen voor een omlegkalender. Vaak zie je dan alleen alles staan voor de komende twee weken. Het is een goede manier om alsnog dus overzicht te houden en je kunt ook erg snel aanpassingen maken, mocht dat nodig zijn. Kalenders kun je ook voor herhalende momenten gebruiken, zoals verjaardagen of vakanties. 

Schema’s 

Een andere vorm van plannen is het maken van eigen schema’s. Deze kun je ook indelen door verschillende categorieën te maken. Een schema is voor een hoop in te zetten. Zo kun je uiteraard denken aan afspraken, maar ook voor op de werkvloer is het enorm handig. Een rooster is namelijk ook een vorm van een schema en zo kun je dus ook voor op het werk schema’s maken om orde te houden. Als je misschien moet leren voor examens kun je duidelijk opschrijven wat je wanneer wilt doen. Met andere vormen van planningen is dat net wat lastiger. Een schema kun je per dag invullen. 

Notities

Het hoeft allemaal ook niet al te ingewikkeld. Als je niet houdt van al het extra en dingen per week of maand plannen, kun je ook simpelweg notities maken wanneer jij dat nodig hebt en uitkomt. Soms wil je gewoon op een korte manier iets opschrijven en daar heb je niet een gehele planner voor nodig. Daar is ook helemaal niets mis mee. Een notitieboekje kan al voor een hoop rust zorgen door daar alles in kwijt te kunnen. 

Digitaal plannen 

Als je helemaal niet van al dat schrijven en erg met de tijd mee wilt gaan, kun je natuurlijk ook gewoon je telefoon of eventuele andere apparaten gebruiken. Het grote voordeel is dat je er snel bij kunt, want een telefoon heb je bijvoorbeeld altijd wel bij je. Als je dus vlug wat wilt controleren, heb je de mogelijkheid om dat te doen. Ook kun je digitaal planningen delen, mocht een ander het nodig hebben, is dit snel geregeld. Kortom, genoeg om uit te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *