Blog

Hoe maak je een golfplaten dak?

golfplaten dak

Bij het kopen van golfkarton wilt u natuurlijk het beste eindresultaat. Er zijn verschillende richtlijnen voor het bevestigen en hanteren van golfplaten dak. Voor hoogwaardig golfkarton wil je het natuurlijk ook op de beste manier monteren en verwerken. We hebben enkele handige tips gemaakt om u daarbij te helpen! Onderstaande punten zijn geschikt voor PVC-golfkarton, polyester golfkarton, polycarbonaat golfkarton en hagelbestendig polyester golfkarton. Als u van plan bent het golfkarton vóór de installatie op te slaan, doe dit dan op  een vlakke, droge ondergrond. Bij voorkeur voor legborden van minimaal 100 mm breed met een maximale tussenruimte van 1000 mm. Bewaar het golfkarton bij voorkeur binnen, maar je kunt ze ook buiten bewaren. Als u van plan bent om buiten op te slaan, houd er dan rekening mee dat de tafels bedekt moeten zijn met een reflecterende waterdichte witte coating. Direct zonlicht is ten strengste verboden, omdat de stapel tegels warmte  en kromtrekken en verkleuring verhoogt.

golfplaten dak

Hoe zaag je golfplaten?

Als je golfplaten gaat zagen, kan dat met de hand of met een  elektrische zaag. Een handzaag moet een blad hebben van 6-8 tanden per cm  voor het beste resultaat. Wanneer u een handzaag gebruikt, zaag dan voorzichtig onder een kleine hoek. Met een elektrische zaag kunt u een 0/60 diamantzaagblad gebruiken en met een gemiddelde tot constante snelheid zagen. Het is belangrijk om voorzichtig te zagen om trillingen en spanning tijdens het zagen te voorkomen. Als u niet goed hebt gezien, kan het paneel barsten en breken. Let altijd goed op bij het snijden bij hoge of lage temperaturen.

De golfplaten gebruiksklaar maken

Golfkarton moet worden geïnstalleerd op een dak met een helling van minimaal 5° voor de afwatering. Het is het beste om de planken in de richting van de wind te bevestigen. Golfkarton mag nooit in direct contact komen met een warmtebron, zoals een warmwaterleiding of schoorsteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *