Blog

Goud kopen een goede investering?

goud inkoop

Goud inkoop is een manier om uw eigendom te verzekeren tegen verschillende risico’s. Tot de financiële crisis van 2008 was het parkeren van geld op een spaarrekening vanzelfsprekend, nu is het door de lage rente veel minder interessant. Daarnaast zijn er sinds het uitbreken van de crisis meerdere banken  omgevallen, waardoor het geld op de spaarrekening ook niet 100% veilig is. Een bankencrisis verzwakt het vertrouwen in banken en overheden, waardoor mensen goud kopen en de goudprijs stijgt.

goud inkoop

Waarom goud kopen

Van alle tastbare bezittingen die u als spaar alternatief kunt kopen, is er aangeraden om goud kopen en zilver kopen. Deze zijn het gemakkelijkst om te wisselen. Beide edelmetalen worden wereldwijd verhandeld tegen een bekende prijs. Dit maakt het goud inkoop en verkopen van goud heel eenvoudig Bij edelmetalen als goud en zilver loopt u geen tegenpartijrisico omdat u het zelf kunt houden en meenemen. Door goud te kopen, kunt u een deel van uw vermogen uit het financiële systeem halen, zodat u altijd iets over heeft in geval van een bankencrisis. Interessante voorbeelden van de diepte van de crisis uit Griekenland en Cyprus zijn toen ook banken een tijd dicht waren en spaarders eens maar twintig per dag  konden pinnen bij een geldautomaat. Goudbaren, gouden munten en zilveren munten hebben deze beperkingen niet

Hoe koop ik goud?

Er zijn verschillende manieren om  in goud en zilver te beleggen. Het veiligste is om goud kopen fysiek, want dan kun je het geld buiten het financiële systeem houden. Gouden munten en gouden obligaties zijn btw-vrij, terwijl zilveren obligaties onderworpen zijn aan 21% btw. Voor zilveren munten betaalt u alleen btw over de winstmarge van de dealer. Na het goud inkopen kun je dit beter verkopen bij een goudwisselkantoor. Zo weet je dat het 100% veilig gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *