Blog

Nearshore staffing opzetten zonder risico

Ben jij van plan om nearshore staffing te integreren in jouw bedrijf? Nearshore staffing heeft ervoor gezorgd dat bedrijven een enorme groei in winst maakten. Het is dus niet gek dat steeds meer bedrijven geïnteresseerd zijn in de mogelijkheid van dit plan. Ben jij benieuwd hoe jij van start gaat met nearshoring? Lees dit artikel dan snel verder.

Nearshore staffing voor jouw bedrijf

Zodra jij nearshore staffing wilt introduceren in jouw bedrijf, is het belangrijk dat je allereerst een betrouwbare partner vindt die je kan begeleiden in dit proces. Er komt namelijk veel bij kijken. Je moet gekwalificeerde talenten vinden in andere landen die jij kan vertrouwen. Om het risico op falen te verlagen en te elimineren, schalen je de volgende partner in. Dit platform is ontwikkeld om bedrijven te helpen met het opzetten van hun nearshore projecten. Het enige wat jij moet doen is communiceren waar jij naar op zoek bent en wat voor expertise je nodig hebt.

De voordelen van nearshoring

Ieder bedrijf heeft andere motieven om te starten met nearshore staffing. De voordelen zijn echter altijd vergelijkbaar met elkaar. Een nearshore team inhuren is namelijk kosteneffectief. Terwijl jij kosten bespaart op het inhuren van experts, heb jij meer keuze tussen echte talenten binnen de development en IT wereld. Doordat je jouw klus kan toevertrouwen aan experts die een groot portfolio aan ervaring hebben, wordt het risico op fouten verlaagt. Ten slotte, is het in sommige gevallen van belang om een extern bedrijf in te huren voor IT klussen. Ondanks dat jouw bedrijf voorzien is van en kwalitatief development team, is het belangrijk om niet alle macht te geven aan dit team. Nearshore staffing voorkomt dat er intern data wordt gelekt.

Het beste platform voor nearshore staffing

Stel jouw bedrijf is flink aan het groeien en heeft hulp nodig bij het ontwikkelen van een development project, maar je hebt nog niet een ruim budget tot jouw beschikking? Dan is nearshore staffing de oplossing. Dit is echter voor een leek moeilijk om ineens op te zetten. In welk land moet je op zoek? Waar vindt je de echte talenten en hoe weet je zeker dat je ze kunt vertrouwen? Shoreteams is opgericht om al deze problemen op te lossen. Zij hebben alle stappen al voor jou gedaan, zodat jij toegang krijgt tot echte experts. Met een database van meer dan 20 duizend experts, krijg jij toegang tot een grote talenten pool zonder dat jouw bedrijf risico loopt om te falen. Zij zorgen dat het beste en juiste team wordt samengesteld voor jouw klus.

Het verschil tussen offshore en nearshore

Als je enigszins bekend bent met nearshore staffing, dan heb je ook van de term offshore gehoord. Voor degene die nog aan het onderzoeken zijn welke van deze twee het beste zal werken voor jouw bedrijf, leggen wij de verschillen hier uit. Wanneer we praten over nearshore staffing, hebben we het over het uitbesteden van opdrachten aan experts die gevestigd zijn in andere landen. Deze landen zijn echter altijd dicht bij het vestigingsland van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan buurlanden of landen in dezelfde tijdzone. Bij offshore is dit niet het geval. Hier worden klussen uitbesteed aan experts die verder weg gevestigd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ander continent of een andere tijdzone.

Over auteur

kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *