Blog

Nieuw kantoor, nieuwe uitstraling

Uiteraard moeten je klanten, personeelsleden en jijzelf jouw onderneming nog wel kunnen herkennen in je nieuwe plek. Maar kom op, je bedrijf groeit. Dat moet ook zichtbaar zijn!

Van harte gefeliciteerd. Wellicht heb je een geheel nieuw pand betrokken of ben je eindelijk vanuit dat – al dan niet spreekwoordelijke – zolderkamertje naar een écht kantoor verhuisd. Je droom wordt langzaam maar zeker werkelijkheid! Niet alleen jij, maar honderden, hopelijk duizenden mensen zullen eindelijk jouw bedrijf serieus nemen en het avontuur met je aangaan. Maar dan moet je wel eerst je interieur op orde krijgen.

Uiteraard moet je een fijn ingerichte wachtruimte voor je klanten creëren. En aan de fysieke behoeften van je personeel moet ook worden gedacht. Nee, niet die te intieme, we bedoelen meer culinaire. Je weet wel, pauzes en zo. Dat betekent dat je een kantine ruimte moet inrichten.

Wat ga je allemaal nog meer nodig hebben?

Bureaustoelen

In veel bedrijven is hoog zitcomfort onmisbaar. Althans, voor het gemak gaan we er even vanuit dat je een kantoor hebt vol met medewerkers die van computers gebruik maken. En dat ze dat meerdere uren per dag moeten doen. Dan wil je natuurlijk niet dat je bedolven wordt onder de rugklachten. En dan bedoelen we van jezelf én anderen.

Ga dan ook niet voor het eerste het beste zitmeubilair. Kies voor de beste bureaustoelen die je kunt vinden! Het liefst modellen die volledig verstelbaar zijn, zodat iedereen zijn of haar favoriete zithouding kan aannemen.

Daar zit natuurlijk een prijskaartje aan. Maar gelukkig zijn er alternatieven! Ga voor volledig gerestaureerde tweedehands bureaustoelen om iedereen van comfort te voorzien én om de prijs te drukken.

Bureaus

Dat moge duidelijk zijn, niet? Daar hadden we het immers net over. Tja, hier kunnen we kort over zijn; ook deze kunnen maar beter gemakkelijk versteld worden. De ideale hoogte qua bureau en stoel is immers voor iedereen weer anders.

Qua esthetiek doe je er verstandig aan om een uniforme uitstraling te creëren. Oftewel, kies meubelen die op het gebied van stijl bij elkaar aansluiten. Tenzij lekker dwars zijn juist bij de kern van je onderneming past. Dan hebben we niks gezegd!

En verder…

…is het belangrijk dat je kantoor direct functioneel is wanneer je je deuren open gooit. Zorg dan ook dat elektriciteit, licht, verwarming, water, apparatuur, beveiliging en een werkend koffieapparaat allemaal aanwezig zijn. Datzelfde geldt natuurlijk voor alle apparatuur en benodigdheden waarmee je werknemers hun taken moeten kunnen uitvoeren. Mist daaruit iets essentieels? Luister dan naar ze en doe er wat aan. Want wanneer zij niet adequaat met je klanten om kunnen gaan, lopen die bij je weg! Kun je weer van voren af aan beginnen.
Succes!Over auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *