Blog

Waar je op moet letten bij een trilplaat kopen

Ga je een trilplaat kopen?Hoewel trilplaten een geweldige manier zijn om veel werk te kunnen verzetten, zijn er dingen waar je op moet letten. De trilplaat is een veelgebruikt hulpmiddel dat wordt gebruikt voor bodemverdichting of verdichting van andere fijne deeltjes bij bouw- en woning verbeteringsprojecten. Aangezien dit gereedschap ook op asfalt kan worden gebruikt, zal de trilplaat waarschijnlijk aanwezig zijn op bepaalde soorten bestrating projecten. In deze machine wordt een platte, brede plaat op de bodem van een motor en frame geplaatst. Wanneer de machine is ingeschakeld, maakt de plaat direct contact met de grond en trilt met een hoge snelheid om centrifugale kracht te leveren voor het verdichten van materialen en ondergronden.

Welke maat trilplaat kopen

De grootte van je trilplaat heeft een enorme invloed op het gebruik en de mogelijke toepassing ervan. Een grote plaat is ideaal voor projecten die zwaar materieel vereisen, zoals het mengen en verdichten van zand of beton op grote bouwplaatsen. Als je aan kleinere klussen werkt, zoals de renovatie van woningen, dan wil je een kleiner model vinden dat beter bij deze behoefte past. Een andere factor waar je rekening mee moet houden, is of de vrachtwagen deze wel of niet kan vervoeren. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om je machine regelmatig van de ene plaats naar de andere te verplaatsen.

Bouwmateriaal

Er zijn drie hoofd opties, namelijk staal, aluminium en gietijzer. Staal is het meest gebruikte materiaal in trilplaten vanwege de relatief lage kosten en hoge sterkte. Het is ook gemakkelijk te lassen, zodat reparaties indien nodig snel kunnen worden uitgevoerd. Omdat staal een lage treksterkte heeft in vergelijking met andere metalen zoals aluminium of gietijzer, is het mogelijk niet zo duurzaam onder extreme belastingen of constante trillingen. Gietijzer is veel duurzamer dan staal, maar het is zwaarder en duurder, dus het wordt meestal alleen gebruikt voor grote machines waar gewicht geen probleem is. Aluminium heeft de beste combinatie. Ze zijn lichtgewicht en hebben een hoge treksterkte. Dit maakt ze ideaal voor trilplaten die regelmatig worden verplaatst of die zware lasten moeten weerstaan.

Draagvermogen

Trilplaten zijn ontworpen om te trillen, en dat betekent dat ze behoorlijk zwaar kunnen zijn. Het draagvermogen van de plaat moet groter zijn dan het gewicht van het materiaal dat je wilt laten trillen. Als dit niet het geval is, kan het snel verslijten of zelfs breken. Trilplaten verschillen ook qua grootte en vorm. Zorg er dus voor dat je machine geschikt is voor je materialen en behoeften voordat je een definitieve beslissing neemt.

Cilinderinhoud

De cilinderinhoud is een maat voor de hoeveelheid lucht en brandstof de motor kan verbranden. Meer verbranding betekent meer vermogen. Dus als je van plan bent om zwaar werk te verrichten, moet je op zoek naar een motor met hoge cilinderinhoud.

Frequentiebereik

Frequentiebereik is de frequentie waarop de plaat kan trillen. Je kunt zo kijken welke trillingsfrequentie het beste is voor jouw materiaal. Zo heeft metaal een lagere frequentie nodig dan plastic of hout.  Een grotere plaat heeft een groter bereik dan een kleinere. Dit komt omdat er binnen dat grotere bereik meer opties beschikbaar zijn.

Over auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d