Blog

Wat is een rolgordijn met zijgeleiding?

rolgordijn met zijgeleiding

Veel mensen hangen graag een gordijn voor de deur. Aangezien de blinde kan “knappen” bij het openen van de deur, wordt een rolgordijn met zijgeleiding aanbevolen. Zijdelingse bediening betekent dat een staaldraad wordt gebruikt om de jaloezie vast te houden. De spankabel is bevestigd aan de montagebeugel. Bind vervolgens het uiteinde van de spandraad  vast aan de onderkant van de muur, kozijn of deur met een speciale steun. Aan de onderste strip van het gordijn is een lus bevestigd waar de spandraad doorheen gaat. Dit zorgt ervoor dat het rolgordijn goed op zijn plaats blijft  als de deur of het raam wordt geopend.

Het beste materiaal voor rolgordijnen

Kwaliteit Stof moet dik zijn. Het komt vaak voor dat een goedkope rolgordijnen van dunne stof is gemaakt, en daarmee de levensduur van de jaloezie aanzienlijk wordt verkort. Met de dikke stof van RolgordijnenExpert blijft de stof langer mooi glad. Als je het rolgordijn naar binnen duwt, wordt de stof niet beschadigd. Op maat gemaakte gordijnen hebben de beste kwaliteit stof omdat de stof op maat wordt gesneden. U heeft dus geen gescheurde zijkanten zoals gordijnen van standaardformaat uit de bouwmarkt.

rolgordijn met zijgeleiding

Elektrische rolgordijnen

Rolgordijnen staan ​​bekend om hun eenvoud en functionaliteit, maar tegenwoordig is er iets nog eenvoudiger, namelijk elektrische rolgordijnen. Het grote verschil met een regulier gordijn is natuurlijk de functie. Je gebruikt een “normaal” gordijn met een ketting en zo kan je het gordijn op de gewenste hoogte vastzetten. Een elektrisch gordijn gebruik je met een wandschakelaar of  afstandsbediening. U kunt zelfs een favoriete positie instellen met een wandschakelaar of afstandsbediening om met één druk op de knop de gewenste positie te krijgen. Veel mensen hebben alleen jaloezieën in drie standen: volledig opgerold, half open of volledig gesloten. Helemaal open of dicht is niet zo moeilijk, maar hoe handig is het als de jaloezie altijd half open staat in dezelfde standen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *