Blog

Waarom Griekenland zo geliefd is (en blijft)

Waarom Griekenland zo’n sterke aantrekkingskracht heeft 

Al vele jaren lang gaan Nederlanders maar al te graag naar Griekenland op vakantie. Samen met Spanje en Frankrijk behoort Griekenland tot één van de meest geliefde vakantielanden. Maar hoe komt dat eigenlijk? Wat maakt dit land zo fijn? Daar proberen wij je aan antwoord op te geven! 

Wat de pluspunten van Griekenland zijn

Jaar op jaar keren vakantiegangers steevast terug naar Griekenland voor een welverdiende vakantie. Als je aan ze vraagt waarom ze steeds Griekenland kiezen zullen de meeste mensen zeggen: de Griekse gastvrijheid. De Grieken zijn oprecht hele gastvrij mensen die er alles aan zullen doen om het jou zo goed mogelijk naar je zin te maken. Bovendien zijn ze erg behulpzaam. Maar die gastvrijheid is niet het enige. Hieronder vind je meer pluspunten waarom Griekenland zo geliefd is. 

  • De gemoedelijke en ongedwongen sfeer 
  • De overheerlijke Griekse keuken met traditionele gerechten zoals tzatziki en moussaka
  • Het fijne klimaat met warme temperaturen
  • De goudgele stranden, waarvan velen aangeduid met een blauwe vlag dat staat voor een schoon en veilig strand
  • De mogelijkheid tot het zien van ruïnes en andere overblijfselen uit het oude Griekenland 
  • De enorme keuze uit hotels en appartementen, van adults only tot hotels met waterparken en van een kleinschalig hotel in Griekenland tot een zeer compleet resort
  • Zeer kindvriendelijke hotels waardoor de hele familie geniet van een zonvakantie
  • Alle verzorgingen zijn er mogelijk, van all-in tot enkel logies

Griekenland is er voor iedereen. Van jong tot oud. Daarnaast is Griekenland een bestemming voor iedere prijsklasse. Je kunt er zo gek maken als je wilt met een luxe hotel, maar er zijn ook voordelige hotels en appartementen waar je voor een prima prijs vakantie kunt vieren. 

Waar naartoe in Griekenland? 

Wat Griekenland ook onweerstaanbaar maakt is de diversiteit. Het Zuid-Europese land is gelegen op ontelbare eilanden. Ieder eiland heeft zijn eigen kenmerken en sfeer. Zo vind je op Kreta voornamelijk grote hotels in bruisende badplaatsen waar het altijd gezellig is. Maar neem bijvoorbeeld een eiland zoals Kefalonia. Daar is het heerlijk rustig en heb je stranden waar je bijna alleen bent. Met zoveel verschillende eilanden raak je nooit uitgekeken op Griekenland. Maar vlak ook zeker het vasteland niet uit. Met Athene, Chalkidiki en Kalambaka is er meer dan genoeg te zien. Wellicht interessant voor een rondreis? Of je nu een stedentrip, rondreis of zorgeloze strandvakantie wilt beleven… maak je reis onvergetelijk met de hulp van een reisbureau Griekenland!  

Bekijk ook: de leukste food hotspots op Samos of lees hier de uitgebreide reisgids over Lefkas.

Over auteur

Op www.vakantie-azoren.nl ontdek je alles over de kleurrijke Portugese archipel: de Azoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *