Blog

Wat een bullet journal zo speciaal maakt

Je hebt vast wel eens van een bullet journal gehoord. Dit is een trend die de laatste jaren erg aan populariteit heeft gewonnen. Het is een manier voor veel mensen om hun leven meer georganiseerd te krijgen. Maar wat is zo’n journal nu precies en wat kun je er mee doen? Uitleg en de voordelen op een rijtje.

Wat houdt een bullet journal in?

Als men het over een bullet journal heeft dan kan je dit het best zien als een multifunctioneel alles-in-één boekje. Je kunt het zien als een agenda, maar ook als een dagboekje. Ook gebruikt men het vaak om voor to-dolijstje, ideeën op te schrijven en verjaardagen te noteren. Door informatie op een structurele manier op papier te zetten schep je orde en rust in je hoofd. Alles wat in je hoofd afspeelt, breng je op een heldere wijze naar papier.

Wat heb je allemaal nodig voor een bullet journal?

Je zult verwachten dat je veel nodig hebt om zo’n bullet journal op te stellen, maar niets is minder waar. Er is namelijk heel weinig nodig voor dit speciale boekje. Het enige wat je nodig hebt, is een boekje waar elke pagina een raster heeft met puntjes. Je kunt de bullet journal zelf helemaal invullen met verschillende kleurtjes. Het is je eigen feestje en je maakt het zo mooi als je zelf wilt.

Waar begin je?

Wat zo mooi is aan zo’n journal is dat je zelf er helemaal invulling aan kunt geven. Houd er rekening mee dat de basis altijd bestaat uit een boekje met puntjes in plaats van lijntjes. Vanuit deze basis vertrek je naar een jaar, maand en dagoverzicht. Zo noteer je in de jaarplanning al je doelen en de processen om daar te raken. In het maandoverzicht plaats je kort over alle belangrijke dingen die gepland staan. Tot slot heb je de week en dag pagina die het best te vergelijken valt met een agenda. Zo maak je per dag een lijstje van de dingen die gepland staan.

24Papershop – Unieke Notitieboeken en Schrijfwaren

Hoe breid je je bullet journal uit?

Na de basis met een goed overzicht van jouw planning begint het leuke werk. Je kunt nu je journal opfleuren met allerlei leuke kleurtjes en tekeningen en extra pagina’s toevoegen. Dan kun je denken aan pagina’s zoals een persoonlijke bucketlist, een lijstje met boeken die je wilt lezen of een film die je absoluut wilt zien. Of een pagina waar je je favoriete recepten bijhoudt. Alle leuke dingen in je leven houd je bij op deze pagina’s.

Voordelen van een bullet journal

Een van de grootste voordelen van een bullet journal is dat je zelf alles kunt invullen. Wat je kwijt wilt, kun je er in kwijt. Daarnaast brengt het een bepaalde rust in je hoofd en werk je met structuur. En de tekeningen en symbolen die je maakt werken erg ontspannend. Tot slot is een leuk voordeel dat je bij zo’n journal of agenda een dagboek of mood tracker kunt toevoegen.

Over auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *