Blog

Werken in de ggz

Wanneer je wilt gaan werken in de ggz kan het voorkomen dat je niet precies weet wat je kunt verwachten. In de ggz kun je namelijk te maken krijgen met verschillende situaties. Werken met mensen die een psychiatrische aandoening hebben kan een behoorlijke uitdaging zijn.

Zeker voor deze mensen is een snelle wereld zoals wij die vandaag kennen vaak een regelrechte uitdaging. Zeker wanneer je wilt gaan werken bij de specialistische ggz kan je te maken krijgen met patiënten die complexe problemen hebben.

Wat houdt werken in de ggz precies in?

GGZ is een afkorting voor geestelijke gezondheidszorg. Het doel hiervan is om psychiatrische problemen aan te pakken, te genezen en indien mogelijk te voorkomen. Wil je gaan werken in de ggz, dan houdt dit in dat je aan de slag gaat bij een ggz-instelling.

In deze instelling worden mensen behandeld die verslaafd zijn of last hebben van psychische problemen. Het kan voorkomen dat er ambulant wordt gewerkt. Ook gebeurt het dat deze mensen moeten worden opgenomen in een kliniek.

Werken als uitzendkracht of ZZP’er binnen de ggz

Steeds meer zorgmedewerkers kiezen ervoor om als uitzendkracht of zzp’er aan de slag te gaan binnen de ggz. Een van de belangrijkste drijfveren van deze mensen is dat ze behoefte hebben aan meer flexibiliteit. Hierdoor kunnen variabele keuzes gemaakt worden.

Dit kan inhouden dat je, wanneer je normaal gesproken in een ziekenhuis of een kliniek zou werken, je in dit geval ook wel eens in de thuiszorg terecht zou kunnen komen. Dit maakt het werken binnen de ggz aantrekkelijker.

Bij veel uitzendkrachten en zzp’ers die werkzaam zijn in de ggz valt op dat zij flexibiliteit ontzettend waarderen. Een van de grootste voordelen is dat je op deze manier op verschillende plaatsen komt te werken.

Binnen hetzelfde vakgebied toch steeds een verschillende werkomgeving hebben kan een behoorlijke uitdaging zijn. Dit zorgt er weer voor dat werken nooit hetzelfde is en dat je als uitzendkracht of zzp’er in de ggz nog meer voldoening uit je werk kunt halen.

Flexwerken wordt vaak in een adem genoemd met belastbaarheid. Zeker wanneer er sprake is van een situatie waarin het maximale van je gevraagd wordt kan het erg prettig zijn om zelf af en toe een time-out te nemen.

Zo kan je tijd nemen om na een drukke periode weer op adem te komen. Dit kan er op zijn beurt weer voor zorgen dat je minder hoeft te verzuimen omdat je jezelf op deze manier kunt beschermen tegen zowel uitputting als overbelasting.

Dit is dat ook precies de reden waarom veel uitzendkrachten en zzp’ers in de ggz vaak langer door kunnen werken. Ze weten tenslotte dat ze wanneer het nodig is even een time out kunnen nemen. Hierdoor kunnen ze hun werk langer volhouden.

Denk je er zelf ook aan om te gaan werken in de ggz? Alle informatie hierover en openstaande vacatures zijn te vinden op https://www.planningz.org/. De kans is groot dat jouw droombaan in de ggz hier te vinden is.

Over auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *