Blog

Wat heb je allemaal nodig als startende ondernemer?

Veel mensen denken er vaak over na om een eigen bedrijf te starten. Dit kan in verschillende branches zijn. De één wilt een groot bedrijf opstarten, de ander wil het lekker lokaal houden met een klein bedrijf. Er zijn echter een aantal dingen die elk kantoor nodig heeft. Welke dat zijn kom je te weten tijdens het lezen van dit artikel.

Een marketingplan

Wat natuurlijk elke verstandige ondernemer nodig heeft als je net begint met een bedrijf, is een sterk marketingplan zodat je weet waar je op moet focussen en wie je concurrenten zijn. Een marketingplan kan ook je krachten en zwaktes verduidelijken voor je.

Inschrijven KvK

Wanneer je een bedrijf start, moet je je natuurlijk ook inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit is verplicht voor elk bedrijf, als je dit namelijk niet doet, sta je niet in het systeem bij de Belastingdienst en heb je dus een illegaal bedrijf omdat je geen belasting betaalt aan de overheid.

Verschillende apparaten

Dit verschilt natuurlijk per soort bedrijf, maar elk bedrijf heeft wel verschillende apparaten nodig. Van een PC tot een perforator en van een koffiezetapparaat tot een nietmachine. Wat vrijwel elk bedrijf nodig heeft is een printer. Dit om verschillende redenen:

  • Je klanten informatie geven die jij hebt verricht en in een samenvatting op papier hebt gezet;
  • Het bijhouden van administratie van je werknemers of als je ZZP’er bent voor je eigen administratie;
  • Printers zijn ook handig wanneer je een marketing bedrijf bent gestart en zo je klanten en jezelf fysiek kunt promoten door middel van flyers.

Verschillende printers

Net als elk ander product zijn er verschillende versies van printers. Printers komen in verschillende soorten en maten. Je hebt namelijk:

  • Kleurenprinters;
  • Zwart-wit printers;
  • Printers voor A4-papier;
  • Printers voor A3-papier;
  • Printers met een extra groot papierbak;
  • Etc.

Printers zou je nieuw kunnen kopen zodat je zeker weet dat de printer het lang blijft doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een printer refurbished te kopen. Refurbished houd in dat het een printer is die bestaat uit de werkende onderdelen van andere printers die kapot zijn. Refurbished Printer is zo’n bedrijf die refurbished kleuren laserprinters verkoopt.

Over auteur

We Talk SEO is een online marketing bureau gespecialiseerd in het schrijven van informatieve teksten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *