Blog

Wat is een lichtkoepel?

lichtkoepel online

Een dakraam is een transparant raam  van kunststof of glas. Nu denk je misschien: geldt dit niet voor alle ramen? Dat klopt, maar een dakraam heeft nog steeds een aantal unieke eigenschappen die je niet  in andere ramen zult vinden. De koepel wordt meestal op het dak geplaatst. Als je een lichtkoepel online wilt gaan vinden dan moet je heel erg goed aan op letten naar de maat en het materiaal dat gebruikt wordt voor de lichtkoepel. Dakramen zie je vaak op platte daken, maar ook op schuine daken is er plaats voor een dakraam. De koepel zelf is vaak gebogen, plat of piramidaal. Er zijn dus meerdere modellen om uit te kiezen. Als u  aan een dakraam denkt, denkt u misschien niet meteen aan de moderne en stijlvolle dakramen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Koepels werden in het verleden ook  veel gebruikt, maar de gebruikte materialen en vormen zijn in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd. Zo’n koepel is dan ook een zeer zichtbare toevoeging aan de woning geworden, zeker bij gebrek aan licht.

Een frisse kamer

Ook voor het binnenhalen van frisse lucht is een plat of hellend dak een ideale keuze. Je kunt bepaalde soorten dakramen openen om constant extra luchtstroom door het hele huis te ervaren. Er zijn veel verschillende soorten luchtreinigers beschikbaar, sommige speciaal ontworpen om ventilatie te vergemakkelijken. Het is natuurlijk een raam in het dak, dus als de koepel open staat bij nat weer, is er kans op druipende regen.

lichtkoepel online

Het huis wordt meer waard

Het toevoegen van een koepel aan uw dak heeft een positieve invloed op de waarde van uw huis. Het huis wordt mooier als je op donkere plekken als deze extra licht krijgt. De waarde van een huis wordt voornamelijk beïnvloed door de hoeveelheid natuurlijk licht dat binnenkomt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *