Blog

Hou internet criminelen op afstand met VPN

Steeds meer mensen en bedrijven werken met VPN om internetcriminelen op afstand te houden. Je beschermt namelijk jouw online gegevens, wat erg prettig is als je werkt met databases vol met klantgegevens. Ook wanneer je zelf op het internet surft wil je niet dat internetcriminelen toegang krijgen tot jouw bankgegevens en locatie. Zij kunnen namelijk precies zien wat jij allemaal op het internet uitspookt. Hierdoor deel je, zonder dat je dit doorhebt, jouw bankgegevens en andere vertrouwelijke informatie met andere. Dit kan hele nare gevolgen hebben want je weet nooit waar jouw gegevens uiteindelijk zullen belanden en wat ze met jouw informatie gaan doen. Met een VPN zijn al deze gegevens beschermd waardoor jij veilig kunt internetten zonder de kans dat je bankrekening wordt leeg getrokken.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network en is als het ware een beschermingsschild voor het internet. Hierdoor worden al jouw activiteiten die jij online uitvoert beschermt voor de buitenwereld. Je wachtwoorden, belangrijke gegevens en activiteiten worden dus afgeschermd voor iedereen, zelfs voor de overheid. Daarnaast zorgt VPN ervoor dat je online activiteiten worden versleuteld en je IP-adres verborgen. Via een tussenstation wordt de verbinden omgeleid waardoor je een ander IP-adres krijgt om jouw eigen IP-adres te verbergen. Doordat jouw IP-adres wordt verborgen kun je ook toegang krijgen tot bijvoorbeeld Amerikaanse films en series op Netflix die je anders in Nederland niet kunt kijken. Zit je in het buitenland en wil je Videoland kijken? Dan kun je geen account aanmaken omdat Videoland alleen in Nederland beschikbaar is. Met een beveiligde verbinding kan dat dus wel. Hierdoor heb je toegang tot films en series van over de hele wereld.

Heb ik dit allemaal echt nodig?

Wanneer je veel op het internet surft, wat we allemaal doen, dan is een VPN zeker aan te raden. Internetcriminelen worden steeds handiger en voor je het weet deel je jouw gegevens met de verkeerde mensen. Dit is eenvoudig te voorkomen en kan een hoop ellende schelen. Daarnaast ben je ook eindelijk af van die terugkerende gepersonaliseerde reclames online. Er zijn meerdere aanbieders op het gebied van een veilige VPN-verbinding. Deze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Wanneer je kiest voor een beveiligde verbinding met een van deze aanbieders, kun je na 30 minuten al veilig op internet rondsurfen.

Een beveiligde verbinding

Wanneer je regelmatig gebruikt maakt van Torrent kun je met een VPN verbinding anoniem Torrents downloaden. Zo kan er nooit worden achterhaald wat jij allemaal uitspookt op het internet en blijven al jouw gegevens veilig voor de buitenwereld. Werkt je met privacygevoelige informatie van klanten? Dan wil je er zeker voor zorgen dat niemand deze gegevens in handen kunt krijgt maar ook voor jouw eigen privacy is een beveiligde verbinding aan te raden. We werken allemaal steeds meer en vaker online en de risico’s lopen hierdoor ook op. Met een beveiligde verbinding werk je zorgeloos en blijven al jouw gegevens afgeschermd.

Over auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *